HTML

Vigyázat! Csalnak!

Csalókról, lehetséges átverésekről

Friss topikok

  • Nyafkamacska: Az tényleg elég félreérthető volt, hogy annak a bejegyzésnek a kommmetjében figyelmeztettél a kocs... (2011.03.01. 21:48) Vigyázz a Cicamentőkkel!

Linkblog

Archívum

Vigyázz a Cicamentőkkel!

2011.02.25. 02:56 uwaga

2010. november 17-én meglepo poszt jelent meg cicamento.blog.hu néven. Egy eddig ismeretlen társaság, amely állítólag macskamentéssel foglalkozik, új, nulla kilométeres autóra gyujt, ehhez kéri az olvasók adományait. A posztban leírták az elképzeléseiket, amelyek nagyon szépek és jók, csak egy dolog hibádzik: a több millió forintot begyujteni szándékozó társaságról semmit nem lehet tudni. Semmit nem tudni az eddigi tevékenységükrol, a társaságnak nincs arca, telefonszáma, weboldala.

A bemutatkozó posztban ígéretet tettek, hogy folyamatosan beszámolnak a tevékenységükrol, ám az elso poszt óta eltelt több mint három hónapban errol egy sort sem írtak.

Saját kommentekben ígéretet tettek a bankszámla állásának közzétételére. Eloször karácsony elottre, ám ez nem történt meg. Aztán február 15-re, ez sem történt meg. Február 16-án pár nap türelmet kértek, azóta eltelt 9 nap, számlakivonat sehol. Állítólag a bank írásos számlakivonatára várnak, ami érdekes, mert a jelek szerint internetes bankolásról még nem hallottak. Az is érdekes, hogy a korábbi számlakivonatokat sem tették közzé, holott nyilvánvaló, hogy nem a februári kivonat fogja tartalmazni a számla létrehozása óta befizetett összes adományt.

Az egyetlen új fejlemény az volt, hogy február 24-én törölték az összes kritikus hangvételu kommentet. Ez a lépés késztetett arra, hogy figyelmezteto céllal közzétegyem az elso és eddig egyetlen posztjukhoz írt kommenteket, különös tekintettel a társaság átláthatatlanságát és a be nem tartott ígéreteket firtató, tegnap törölt kommentekre.

Még egy apró megjegyzés az egyik törölt kommentbol: Vajon életében akár csak egyszer etetett-e macskát az olyan amber, aki szerint 1100 forintból vásárolt 10 darab konzervvel 30 macskát egy hétig lehet etetni?

Ezzel a poszttal nem kívánom azt állítani, hogy a cicamentok csalók. Ha kiderül, hogy tisztességes állatbarátok, akkor még örülök is, ha ezzel a posztommal ismertebbé teszem oket. Ám mindenki saját maga döntse el, vajon egy már ismert állatmento szervezetet támogat, olyat, amely már bizonyított, vagy egy olyan obskurus társaságot, amely úgy apellál az állatbarátok adakozókedvére, úgy indít többmillió forintos gyujtést, hogy tisztességes bemutatkozás, az eddigi tevékenység alapos ismertetése helyett törli az átláthatóságot firtató kommenteket, sorozatosan megszegi a tevékenység bemutatására és a számlaegyenleg közzétételére tett ígéreteit.

Alábbi linken olvashatók a kommentek, köztük a töröltek is. A kommentekre utaló linkek az eredeti blog bejegyzéseire mutatnak (a törölteké a posztra) és elvisznek az oldalról, de nem akartam bajlódni az átírásukkal vagy a formázásukkal. Van még két komment, amelyeket már nem tudtam elmenteni, mert közben törölték oket. Ezek is óva intették az olvasót, hogy adakozzanak ennek a társaságnak.

uwaga.uw.hu

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uwaga.blog.hu/api/trackback/id/tr322688973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 03:28:05

A kommentekkel együtt valószínűleg túl hosszú volt a poszt, mert a blog.hu levágta a kommentek felét. A poszt végén található linkre kattintva olvashatók a kommentek, köztük a töröltek is.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 15:12:58

A mai napon végre-valahára megjelent a számlakivonat. A beszkennelt kivonaton természetesen semmi adat a számlatulajdonosról.

Új hír, hogy az első posztban letiltották az eddig nem törölt kommentek megjelenítését, a mai poszthoz pedig már nem is lehet hozzászólni. Fő az átlátható működés! ;-)

Nyafkamacska 2011.02.26. 17:49:48

Micsoda pofátlanság. Nekem megteszi a tizensok éves suzukim macskákat menteni. Eszembe nem jutna kocsira kérincsélni. Ha valaha kértünk, egy beteg macska kezelésére tettük. Konkrét macska, konkrét kezelésére névvel. A macska bemutatásával, orvosi dokumentálással.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.27. 02:41:58

@Nyafkamacska: Hát igen, ehhez pofa kell, főleg így névtelenül.

Kérlek, az általad látogatott blogokban, fórumokon is figyelmeztesd az embereket, hogy ilyen társaságnak egy fillért se adjanak. Erre e poszt többi olvasóját is megkérem.

A legújabb fejlemény az, hogy a megmaradt 26 kommentet is törölték az első posztból. Igaz, ami igaz, furcsán is nézett ki, hogy a meghagyott kommentek pl. a megszólításban olyan nickeknek szóltak, akiknek a hozzászólását törölték, ezzel elég nyilvánvalóvá téve a törlések tényét.

I3renda 2011.03.01. 09:02:37

Kedves Uwaga, szeretném ide is bemásolni amit a macskapcsolat blogra írtam válaszul kommentjeidre:

I3renda 2011.03.01. 08:52:52
Kedves Olvasók és Uwaga!

egy dolgot tisztázzunk: a Macskavilág Alapítvány és a cicamentőautóra gyűjtő csapat nem azonos! Nincsenek közös tagjaik sem!
A Macskavilág Alapítvány tagjai közé tartozom, 2009 óta mentem a cicákat, és saját autóval, saját pénzből.
A kilétet firtató kérdés: többször be akartam fejezni a macskázást olyanok miatt, akik soha nem is találkoztak velem, de támadtak. Minden olyan ember ismer, aki macskát szeretne örökbefogadni tőlem, illetve aki pozitív hozzáállással közelített meg.
(Engem valószínűleg soha nem fogtok nagy nyilvánosság előtt látni, mert vagy macskázom vagy dolgozom, és nem szeretek szerepelni.)

Üdvözlettel,
Brenda
Válasz erre

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.03.01. 16:57:38

@I3renda: Akkor én is bemásolom ide, amit oda már az előbb írtam:

Kedves I3renda!

Nagyon sajnálom, ha a kommentemből esetleg azt lehet kiolvasni, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom. A te kilétedet sem firtatom és firtattam. Miből következtettél arra, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom? Ez nem állt szándékomban, és ha ez neked így jött le, akkor tisztelettel bocsánatot kérek tőled (ez komoly, nem gúnyból írom). Kérlek, személyes üzenetben tégy javaslatot, hogyan fogalmazzam át ezt a posztot úgy, hogy ilyesmit sehogy ne lehessen kiolvasni belőle se rád, se a Macskavilág Alapítványra nézve. Őszintén sok sikert kívánok nektek és személy szerint neked is a macskák mentésében. Kérlek, ne hagyd abba a macskamentést, nagy szükség van rátok és a hozzátok hasonlókra.

Nekem kizárólag a cicamento.blog.hu oldalon autóra pénzt gyűjtő névtelen, ismeretlen, magáról és a tevékenységéről semmit nem közlő, a kritikákal, kérdéseket válasz nélkül hagyó, ezeket törlő obskurus társasággal van bajom. Velük is csak azért, amit már leírtam, nem ismétlem. Mivel velük közös tagotok sincs, a kifogásaim már csak azért sem vonatkozhatnak rátok.

Nyafkamacska 2011.03.01. 21:48:20

Az tényleg elég félreérthető volt, hogy annak a bejegyzésnek a kommmetjében figyelmeztettél a kocsigyüjtők sumákságára, amiben Brendáék alapítványáról van szó. A kívülállók nem tudhatják, hogy semmi közük egymáshoz így könnyen félreérthették és rájuk vonatkoztathatták.
Ismerem Brendát, rengeteget tett már a macskákért.
Viszont nagyon szeretném tudni, ki lapul a cicamentő blog mögött.
süti beállítások módosítása